
Makale Özeti
Bazı kurumlar, başarılı rakiplerinin uygulamalarını kendilerine uyarlıyorlar. Ancak, bu uyarlamayı yaparken yöresel faktörler ve mşterinin duyguları gibi birçok noktaya dikkat edilmesi gerekiyor.- 1 - Yaşam Boyu Değer Eğrisi
- 2 - Yaşam Boyu Değeri Arttırma
- 3 - Doğru Müşteri Seçimi
- 4 - Bu öyle CRM
İlgili Bağlantılar
Bu blogda, Yaşam Boyu Değer (YBD) konusunda birçok yazı var. Hepsini okumasanız bile şu [1] , [2] , [3] , [4] yazılar “burası çok önemli” statüsünde.
Bugün ve yarın değineceğim konular, YBD öğretileri doğrultusunda iyi niyetli ama yetersiz çabaları içeriyor.
🙂
Bir havayolu, [3] yazısındaki uygulamayı beğenmiş ve hayata geçirmeye karar vermiş. (Devam etmeden önce yazıyı okumanızı öneriyorum.)
Uçakta business sınıfındaki boş yere, uçuş puanları fazla olanı değil bir genç kadını yerleştirmeye karar vermiş. Ne var ki bu genç hanım, yeni evli olup balayına çıkıyormuş. Kocasını ekonomi sınıfında bırakıp sadece genç hanımı business koltuklara yerleştirmişler.
uzaktanCRM egitimi.com blogunda yıllar önce yazılmış bir uygulamayı hayata geçirdiklerine sevinsem mi; sadakat geçmişle değil gelecekle ilgilidir kavramını yanlış anlamalarına üzülsem mi, bilemedim.
Elbette itirazlar, “ikimiz de ekonomi sınıfında gidelim, business’a başkasını aktarın” ricaları işe yaramamış. Uçaktaki görevliler, “Bu saatten sonra değişiklik yaparsak uçak çok gecikir” demişler. Yeni evli genç çift, ayrı sınıflarda yolculuk yapmak zorunda kalmışlar.
Havayolunda, bu düzenlemeyi yapan arkadaşlar. Aynı PNR’da iki kişi varsa, ya ikisini birden aktarmalısınız, ya da başkalarını bulmalısınız. Bu kadar basit.
Yarın bir başka yanlış YBD kalkışması anlatacağım. İzlemeye devam edin.
6 Kasım 2018