
Makale Özeti
Artık şirketlerin tek yönlü iletişim tercihi gçerli değil. Müşterinin istediği yerde ve zamanda iletişime geçmek gerekiyor.- 1 - Zamanda yolculuk
- 2 - Bahanesiz düşünme eğitimi
- 3 - Tek bahane yeterli
İlgili Bağlantılar
8 yıl önce, o zamanki Banka yönetiminin kararıyla, daha ilk Bireysel Emeklilik şirketlerinden biri olduklarından beri onlarla ilgileniyorum.
İlk yıllarda pazarlama faaliyetini yöneten arkadaşlar perakende kavramlara uzak kalınca, yardımcı olmaya da çalıştım. Bankadaki belli unvanlardaki arkadaşlara neden bireysel emeklilik sistemine girmeleri gerektiğini ve kendileri için en verimli tutarın nasıl hesaplanacağını bizzat yazdım. Bir çoğuna da şahsen anlattım.
Profesyonel hayatım boyunca da bu hesaplamaya uygun şekilde ödemelerimi yaptım. Profesyonel hayatı sonra erdirip danışmanlık başlayınca, tutarı azalttım ama ödemeye devam ettim.
Sonra Fortis ortadan kalktı ve bu bireysel emeklilik şirketi BNP Cardif bünyesine katıldı. Zamanda geriye yolculuk [1] başladı. Artık internet şubesine kendi ürettiğim şifremle giremiyordum. Her seferinde yeni şifre istemek zorunda kalmaya başladım. Son gönderilen şifre ymgzhvnp gibi bir şeydi.
Geçenlerde şöyle bir mesaj geldi:
(“Kime:” hanesinde benim gmail adresim yazıyordu)
Bu mesajı fırsat bilip şikayetimi “reply” olarak yazdım:
Neden internet şubesine girdiğimde kendi istediğim şifreyi tanımlayamıyorum?
Sizin gönderdiğiniz anlamsız ve akılda tutması mümkün olmayan şifre ile uğraşmak zorunda mıyım?
Gelen yanıt şöyle:
Sayın Özmen,
Göndermiş olduğunuz mailinizde sözleşme ya da müşteri numaranızı belirtmediğiniz için sistemden bilgilerinize ulaşılamamaktadır. Bilgilerinizi tam olarak iletmeniz durumunda sizlerle irtibata mutlaka geçeceğiz.
Mailinizde internet şifresini değiştiremediğinizi belirtmişsiniz. Şu anda bu konu üzerinde çalışma yapılmaktadır. En kısa sürede şifrenizi istediğiniz gibi değiştirebileceksiniz.
Her türlü soru ve talebinizle ilgili olarak 444 43 23 nolu Çağrı Merkezi’mizden yardım alabileceğinizi hatırlatır, sağlıklı ve mutlu günler dileriz.
SAYGILARIMIZLA,
BNP PARIBAS CARDİF EMEKLİLİK A.Ş.
Neymiş, “müşteri numaramı belirtmemiş olduğum için sistemden bilgilerime ulaşamıyormuş“. Bu bahaneye inandım mı? Kesinlikle HAYIR. Bana mesajı gönderdiğin e-posta adresiyle yanıt gönderiyorsam, kim olduğumu rahatça bulabilirsin.
Adım ve soyadım e-posta adresimde yazdığına göre, çok da çaba sarfetmen de gerekmez. Benzer isim olduğunu varsayalım. O zaman e-posta adresine bakarsın.
Önemli olan niyetinin ne olduğu. Bana ulaşmak istiyor musun?
İstemiyorsan çok sayıda bahane bulabilirsin [2]. Ben ikna olmam [3] ama o da benim sorunum. Galiba…
EKLEME:
Yukarıdaki bölümü 21 Eylül 2011 – saat 22.00‘de yayınladıktan sonra, bana “müşteri numaramı belirtmediğimi” yazan mesaja yanıt yazdım.
İyi günler,
Müşteri numaramı nasıl bulacağınıza dair yöntemi şuradan okuyabilirsiniz?
diyerek bu yazının adresini verdim.
Gelen yanıt şöyle:
mh@cardif.com.tr adresindeki mh muhtemelen Müşteri Hizmetleri kelimelerinin baş harfleri. Onlardan gelen mesajda “bu adrese mesaj atmayın” gibi bir cümle de yok.
Anladığım şu: Bu firma müşteri ile tek taraflı iletişimi tercih ediyor. O da kendisi ne zaman ve hangi kanaldan isterse…
Artık müşterinin seçtiği ortamda ve zamanda iletişim olabileceğini kendilerine hatırlatmak isterim. Bu blog yazısı da dahil olmak üzere, sosyal mecralar yeni iletişim evrenine örnek oluşturuyor.